Nemmere og billigere montageteknik

CUBIC har udviklet en ny støtteplade til tredobbelt og firdobbelt samleskinneprofiler, der anvendes i eltavler med et kortslutningsniveau på 100 kA eller derover.

Nye kortslutningstest har vist, at en ekstra støtteplade er tilstrækkelig til at klare de dynamiske kræfter, der udvikles ved så kraftige kortslutningsstrømme.

Hidtil er hele den firedobbelte samleskinneholder blevet samlet i én arbejdsproces med støtteplader foran og bag på plastholderen. Kobbersamleskinnerne (op til 32 stk.) er blevet sænket forsigtigt ned og derefter spændt fast. Den komplette sektion kan også monteres på et bord og efterfølgende løftes ind i eltavlen. Men denne fremgangsmåde er lige så besværlig, og den er også meget tung.

Den tidligere monteringsmetode er illustreret nedenfor:

Den nye støtteplade er fremstillet af aluminium og passer ind i S2000-standarden fortil i aluminium. Den monteres, efter at de lodrette S2000-sektioner er blevet monteret i tavlen - en sektion ad gangen.

Hver sektion er fastgjort med 2 skruer. Resten af sektionerne fastgøres til samleskinneholderen bag samleskinneholderen sammen med den nye støtteplade.

Den nye sammeteknik er meget enklere end den tidligere metode, og samlet set er delene noget billigere.

Den nye monteringsmetode er illustreret nedenfor:

Prøvning af øget afstand mellem samleskinneholdere

Desuden er det blevet testet, om afstanden til samleskinneholderen kan øges til 2 m fra den tidligere 1 m.

En opsætning med firedobbelt S2000 10×60 kobber monteret med 2 m mellem samleskinneholderne bestod prøverne i henhold til IEC 61439-1, 10.11.5.3.3.3.

- Den trefasede lcw-test var på 100 kA i 1 sek. med en spidsstrøm på 220 kA.
- I henhold til standarden blev en neutral samleskinne testet ved 60 % af de tre fasestrømme

Ved kortslutningsniveauer på op til 100 kA kan der nu monteres 2 moduler mellem samleskinneholderne, og der kan spares 12-16 samleskinneholdere i forhold til tidligere test, hvilket er en betydelig omkostningsreduktion.

Den nye samleskinnefront kan også anvendes i området over 100 kA og op til 120 kA, hvilket kræver, at afstanden til samleskinneholderen er 1 m.